Bacalaureatul din ziua de azi sau cum suntem furati…

Acum trei ani de zile am terminat liceul si a urmat bacalaureatul, ceea ce nu asteptam deloc. M-am descurcat bine si am reusit sa-l promovez. La romana m-am descurcat destul de bine, la geografie o nota foarte mare si la matematica nota de trecere. La geografie am scris tot si cand am primit notele am avut putin peste 6. Ceva nu a fost in regula si am zis sa fac contestatie. Asta am si facut.

Am asteptat sa primesc nota de la contestatie cateva zile. Intr-un final se afiseaza la scoala notele de la contestatii si m-am bucurat enorm de mult cand am vazut ca nota era 9. Dupa am stat si m-am gandit: „oare trebuia sa fac la toate?”. Aveam increderea in mine, chiar daca profesorii nu mi-au oferit sansa pentru bacalaureat si chiar mi-au recomandat sa nu ma inscriu pentru ca nu sunt pregatit.

Stiam ca notele sunt bune si nici nu mi-as fi dorit mai mult. Dar parca… notele nu erau cele care trebuia sa fie. In fine. Anul acesta prietena da bacalaureatul si trece cu succes toate probele. Imi spune ca la romana a scris tot. Cand primeste nota nu este multumita, avea doar 6.75. A facut contestatie si rezultatul a fost 8.5. Am ramas mut cand am auzit asta. Cei care verifica testele nu isi dau interesul. Sunt doua persoane care verifica o lucrare. Cum poti sa gresesti in asemenea hal incat sa ii oferi o nota pe care nu o merita? Noroc ca avem posibilitatea sa facem contestatii.

Am vazut mai multe persoane care se plang legat de acest subiect si ma gandesc la o problema grava in sistemul verificarii testelor de bacalaureat cat si testele celor care termina clasa VIII-a. Unde ne indreptam? Furam sansa unor oameni sa faca o facultate, sa ii furam meritul si sa ii oferim o nota din burta, ca asa stim noi sa ne facem treaba. Sunteti profesori sau lucratori intr-un bar? Ca nu inteleg care este meseria voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *