Cum am ajuns la mare din primii mei bani economisiti

Nici bine nu am terminat scoala generala si mi-am propus sa strang bani pentru mare. Nu am fost niciodata si mi-am dorit nespus de mult sa ajung si acolo. Prin clasa a zecea mi-am dat seama ca am o suma de bani si am vrut sa imi cumpar un telefon, dar l-am primit cadou de la parinti si banii au ramas acolo, iar in urmatorii doi ani, cand am terminat liceul, am spus ca ii voi folosi pentru facultate. Recunosc, am uitat de mare in acel moment si am alocat atentie celor mai importante lucruri, trebuia sa ii cheltui cu mare atentie, avand in vedere ca am avut o suma mare de bani si multe necesitati in momentele respective.

Imediat dupa ce am terminat liceul si toate cele, mi-am cautat un loc de munca care sa-mi placa. Am fost vanzator de covrigi pentru cateva saptamani. Din pacate a fost o experienta neplacuta si oameni rai, am mers mai departe si mi-am cautat alt loc de munca. Am gasit intr-un magazin de scule si materiale de constructii. M-am ocupat de vanzare, curatenie si am oferit asistenta celor care au nevoie de anumite materiale. M-am integrat foarte bine si am avut multe lucruri de invatat. Am reusit sa strang 3400 de lei si mai aveam banii pe care ii strangeam inca din scoala generala.

Ce am facut cu banii? Mi-am indeplinit dorinta si am mers intr-un final la mare. Nu stiam ce sa fac sincer, parintii mi-au spus sa ii folosesc pentru facultate si sa merg la mare cand voi avea mai multi bani si un loc de munca decent.

Am analizat situatia bine si mi-am dat seama ca acesta este un vis, adica da, sa merg la mare a fost visul meu de mic. Si am strans bani inca de mic, nu mi-am cumparat dulciuri si alte lucruri, pentru ca imi doream foarte mult sa ajung acolo. Si mi-am indeplinit acest vis. Ideea este ca, nimeni nu mi-a oferit informatii despre cum sa economisesc banii si cum sa ii gestionez. M-am invatat singur de la o singura dorinta, aceea sa merg la mare.

Aceste lucruri trebuie sa fie invatate de la scoala, din primii ani. Dar sistemul de invatamant nu este asa cum trebuie sa fie. Mi-ar placea ca copii mei sa invete cum sa economiseasca banii si alte lucruri despre bani si importanta lor.

Daca ai dat play videoclipului de sus poate ti-ai dat seama despre ce este vorba, dar daca nu, iti explic acum. Scoala de bani este un proiect demarat de catre BCR. Aceasta scoala este numita si FLiP, este o scoala pe roti si strabate mai multe orase din Romania pentru a oferi informatii despre bani, cum circula ei prin lume, cum sa faci economii si alte lucruri interesante. Partea faina este ca, aceasta scoala se adreseaza celor intre 7 si 14 ani, adica varsta perfecta sa primesti o anumita educatie despre bani.

Anul trecut camionul a strabatut cateva orase precum Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati, Focsani, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt, un total de peste 10.000 de kilometri strabatuti si pest 7000 de elevi au participat la atelierele gratuite oferite de catre BCR prin intermediul scolii de bani pe roti, FLiP. In acest an, Scoala de Bani pe Roti a pornit la drum catre alte noi orase, acestea sunt: Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Bistrita, Cluj Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia si Sibiu.

Totul se desfasoara intr-un camion pe roti unde participantii au un spatiu special amenajat prin care invata lucruri interesante prin jocuri educatie si o sala de curs. Totul se desfasoara intr-o ora si jumatate, iar trainerii specializati ofera cele mai valoroase informatii pentru grupurile de 15 elevi.

Evenimentul se bucura si de un „imn” numit Scoala de bani, cantat de Psihotrop, acesta a fost cantat in premiera atunci cand caravana FLiP a ajuns la Cluj Napoca in data de 7 iunie. Psihotrop si Scoala de Bani lanseaza provocarea FLiP your story: ce ai cumparat din primii bani econimisiti? Daca accepti provocarea FLiP (mai multe informatii gasesti aici) poti castiga o bicicleta PEGAS :), trebuie sa te grabesti, formularul de inscriere este disponibl pana la data de 29 iunie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *