De ce majoritatea telefoanelor costa lejer 1000 de euro?

Am observat o mare prostie la companiile producatoare de telefoane (Samsung, Apple, Huawei si altele) concurenta la pret. De ce Apple sa vanda telefoane cu 1000 de euro cand si Samsung poate sa fac ala fel. Tehnologia este in continua schimbare, mereu apar tehnologii si functii interesante pe care poti sa le bagi intr-un telefon. Dar totusi, productia lor nu este costisitoare. Iar in acest domeniu vorbim de milioane de terminale vandute, indiferent ca ne raportam la vanzarile Samsung sau vanzarile Apple.

Unde se indreapta piata? Catre telefoane din ce in ce mai scumpe. Daca acum cativa ani 600 de euro pentru un telefon era un pret foarte mare, acum piata se invarte catre 1000 de euro si totusi, pare o suma modica pentru un telefon. Nu inteleg de ce companiile vand telefoanele la preturi asa mari.

Ok, toti vrem sa facem bani. Companiile vor mai multi bani, actionarii si mai mult, dar totusi, preturile sunt in continua crestere si vorbim de niste produse care se produc in masa. Un telefon decent costa maxim 500 de euro, ceea ce este peste nu isi merita banii, parerea mea, detinator de telefon ieftin.

In urmatorii ani o sa vedem preturi peste 1500 de euro si asta nu este un lucru normal. Sper ca pe viitor companiile sa inteleaga ca piata nu se indreapta catre device-uri din ce in ce mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *