Imprumuturi bancare? Nu multumesc!

Familia mea are o traditie cu creditele bancare. Parintii mei au avut mai multe credite bancare, soramea la fel. Eu ma feresc de ele si nu vreau sa am vre-un credit vreodata. Orice banca te prosteste pe fata si evita sa-ti spuna toate costurile creditului, de la inceput pana la final.

Acum doua zile maicamea a scos un credit bancar, undeva la 10.000 de lei si trebuie sa plateasca 300 de lei lunar timp de 5 ani. Cand am aflat am facut repede un calcul. In cei 5 ani, adica 60 de luni trebuie sa returneze in total 18000 de lei. Am ramas blocat cand am vazut suma. Am refacut calculele si tot aceasta suma imi da. De asta nu am nevoie de credit bancar, niciodata.

Am un cont de economii unde pun de doua ori pe luna o suma modica de bani, nu ma stresez sa pun mereu. Stiu ca o sa imi fie buni la nevoie, atat. Nu ii folosesc sa-mi cumpar un nou telefon, un nou produs de care am nevoie sau mai stiu eu ce. Ii strang pentru ca o sa-mi fie buni in anumite situatii mai urgente.

Parintii mei sunt persone care nu analizeaza piata, bancile, comisioanele nimic. 300 de lei pentru 5 ani, ce poate sa fie rau? Pai da, pentru mine 5 ani in Romania e ca si cum ar insemna 20, nu stii niciodata ce te asteapta pana atunci, cum cresc comisioanele, mai iti apare la sfarsit o taxa de inchidere a contului sau alte prostii pe care trebuie sa le platesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *