In cautarea unui teren pentru o mica ferma

La inceputul anului mi-am propus sa fac cat mai multe lucruri, iar de cateva saptamani m-am decis sa imi fac o mica ferma de familie. Stiu ce inseamna sa cresti animale si cat de grea este meseria asta. Vreau in prima parte sa imi cumpar terenul si pe urma sa construiesc adapostul pentru animale. M-am gandit la o constructie pe structura metalica. Se construieste repede si castig foarte mult timp, dar si pretul este unul sub a unei constructii din caramida. Degeaba am planurile daca nu pot sa gasesc un teren si sa pun in aplicare planurile.

Este foarte greu sa gasesti un teren pentru o mica ferma, sa fie undeva aproape de oras. Am gasit un teren de 1500mp si mi-a placut, dar pretul este foarte mare pentru zona noastra, 20 euro metru patrat. Terenul este extravilan. In aceeasi zona un teren intravilan se vinde cu 9 euro metru patrat, intre case noi. Am incercat sa discut cu proprietarul pentru o negociere, dar sub 19 euro nu vrea sa scada. Degeaba terenul ii este drag si are nevoie de bani, daca nu vrea sa vanda la pretul real si nici sa negocieze nu vrea. Terenul este la vanzare de peste vreo sapte ani.

20 de euro costa un metru patrat in oras cu toate utilitatile (canalizare, apa, gaz, curent). Iar terenul respectiv se afla la 7 kilometri de oras, intr-un mic sat, unde nu exista canalizare si gaz. Iar el, nu ofera utilitati deloc, trebuie sa iti tragi tu curent de la cateva sute de metri, la fel si apa. Curentul se rezolva cu cateva panouri solare, la fel si ala, un foraj si gata. Dar aceste lucruri inseamna investitii. Iar pentru o mica ferma, asta inseamna bani aruncati degeaba. Dar nu ma las. OLX-ul este prietenul meu, zilnic ma uit la anunturi imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *